Economy Car Rentals
J L1 napsal(a):Ahoj, řeším nyní s ECR jednu reklamaci. Bohužel se k tomu z mého pohledu jejich customer service nestaví úplně, jak bych chtěl. Je prosím nějaký orgán, kterým by se jim dalo pohrozit, že to na ně předám? Podle toho, co mají na webu, tak společnost je registrovaná ve Švýcarsku. Díky za info.
Nevím, kde sídlí. Pokud v Evropě zkus hrozit žalobou - vydání elektronického platebního rozkazu.
Economy Car Rentals určitě nebrat.
Nevíš podmínky dopředu a pak když nemáš kreditní kartu, nic ti nevrátí.
Čerstvá zkušenost z Phuketu.
A nebude to spíš tím, že sis ty podmínky vůbec nepřečetl? KK je základ při půjčování auta. Economy je jen zprostředkovatel.
Tohle se mi stalo jedinkrát, že jsem kreditku nechal doma a půjčovna neakceptovala její el. verzi z google peněženky, nicméně byli schopní to na místě vystornovat, takže se to všechno vrátilo. Resp. možná ECR zůstala ta záloha což jsou většinou stovkové položky.
Přesně tak, tady bude chyba u někoho jiného než u Economy. Podmínky jsou přístupné už před samotnou rezervací (kde je zmíněno, že je zapotřebí KK)
Já teda co si matně pamatuji (je to 2 roky zpět) tak jsem pak pročítal ty podmínky a ač je to slovíčkaření, tak jsem je žádal, aby si tam dopsali že karta musí být fyzicky přítomná, protože oni tam měli a asi stále mají (když se teď dívám na dva dny starou zápůjčku z Kypru): "A valid credit card (in the name of the driver)", nicméně nevím, zda tohle se generuje dle info od konkrétní půjčovny a může se to tedy lišit nebo je to generická informace z toho jejich srovnávače.
Dost často cestujeme a vždy si půjčujeme auto, ale nikdy jsem neřešil takový problém jaký jsem zažil se společností Economy Car Rentals v roli zprostředkovatele a půjčovnou Noleggiare S.r.l.
Půjčil jsem si přes ně auto v Itálii na týden ve městě Bari na podzim 2024.
U Economy Car Rentals jsem si při rezervaci zaplatil kompletní balíček pojištění.
Auto bylo půjčeno od společnosti Noleggiare S.r.l. Na letišti jsem po večerním příletu navštívil jejich kancelář.
Slečna si zkontrolovala doklady a dle mého očekávání nabídla jejich pojištění.
Ukázal jsem ji potvrzení, že mám pojištění od zprostředkovatele nicméně stále se mi snažila vnutit jejich pojistku. Slušně jsem musel několikrát odmítnout.
Pak jsem zaplatil půjčovné, převzal klíče a šel na určené místo, kde stálo auto. Bylo dost potlučené a odřené snad ze všech stran. I když byla tma udělal jsem fotografie ze všech stran.
Vzhledme k tomu, že vím jak to v Itálii chodí tak jsem karoserii auta neřešil, hlavně když bude auto spolehlivé pro jízdu.
Auto nám celou dobu sloužilo dobře.
Bohužel jak jsem trochu očekával tak při vracení auta pracovník půjčovny při kontrole ukázal na malou šmouhu na zadním nárazníku auta s tím, že tam ta šmouha nebyla.
Zeptal jsem se ho jestli si dělá legraci při tom jaký je stav auta a že jsou na celém autě včetně nárazníku další šmouhy a škrábance.
Kromě toho jsem si jistý, že jsem na autě absolutně nic nezpůsobil ani noikdo jiný, neboť jsem vždy parkoval tak, že nemohlo dojít k poškození.
Pracovník trval na svém tvrzení. Bohužel na fotkách které jsem měl nafocené večer ve tmě na černém autě nic nebylo vidět.
Pracovník se mne zeptal zda jsem pojištěný a že mi to přece může být jedno.
Tak z principu mi to jedno nebylo a vyjádřil jsem svůj jasný nesouhlas se způsobenou škodou a takto to bylo i zapsáno v předávacím protokolu.
Měl jsem složenou kauci 600 Euro tak jsem byl zvědavý co se bude dít.
K mému překvapení byla celá kauce zpátky. Tak jsem si říkal, výborné služby. Půjčovna si to vyřešila přímo ze sprostředkovatelem.
To jsem byl ale velký optimista.
Týden na to mi přišla z půjčovny faktura na 230 Euro. Faktura obsahovala dvě položky 150 Euro za opravu a 80 Euro za administrativu s řešením pojistné události.
Tato částka mi byla najednou stržena z účtu bez mé asistence.
Nahlásil jsem tedy událost na Economy Car Rentals a poslal veškeré podklady.
Po nějaké době přišla informace, že událost řeší a mám poslat podklady. Tak jsem je znova poslal, vyplnil jejich formulář a čekal.
Následně přišla informace, že je můj případ uznán a bude mi částka uhrazena.
Jak nemilé bylo překvapení, když mi bylo uhrazeno pouze 150 Euro ale poplatek půjčovny 80 Euro ne.
Vnesl jsem tedy dotaz na Economy Cars a dostal pro mne neuspokojivou odpověď, že se pojištění na správní poplatky nevztahuje s odvoláním na podmínky uvedené na
stránkách https://www.economycarrentals.co...uct/refund.
Dle mého názoru tam nikde není zmínka o tom, že by se pojištění na poplatky nevztahovalo. A i kdyby ano tak je to pojištění nekvalitní.
Nemohu tak služby Economy Car Rentals doporučit a půjčovně Noleggiare se také raději vyhněte obloukem. Myslím, že to je jejich osvědčená fungující praktika jak vytáhnou se zákazníka peníze.
Já už teď vím, že si půjčím auto vždy od lokální půjčovny s dobrými referencemi a plným pojištěním tak jak to většinou dělám.
Věřím, že to nasere, ale máš to tam jasně napsané " administration, engineer and immobilization fee paid to the car rental provider ". A toto mají podobné pojistky pojištění spoluúčasti velmi často ve výlukách, resp. mají jasně napsané, pokud tyto poplatky naopak kryjí.
Externi pojistku si delame svoji, od ruznych zprostredkovatelu se da ledacos prehlednout v podminkach. Clovek se sale uci.
Pujčoval jsem si auta i motorky i lodě od mnoha půjčoven a KK byla podmínkou téměř všude. Dodatečné poplaty po vrácení vozidla jsem řešil již několikrát také, proto ihned po odblokování (vrácení) kauce ihned kartu blokuji případně snižuji dispobilní částku na 1,-Kč. Bohužel loňská zkušenost z USA kdy mi zaúčtovali a strhli poplatek za mýto (mýtné mělo být součástí ceny za půjčovné dle smlouvy) i ze zablokované karty. Po velmi komplikované reklamaci u Fio banky jak je možné provádět transakce z karty která je blokovaná, mi po 3 měsících byly tako částka vrácena. Musel jsem doložit všechny smlouvy a doklady, včetně korespondence s půjčovnou.
Sorry, ale to o blokaci karty je dětinská představa. Četl jsi si někdy smlouvu s bankou o svojí kreditní kartě? Proč myslíš, že nota bene u půjčoven je takřka explicitně vyžadována?
Dodávám, že půjčovny by v takovém případě nemohly přeúčtovat třeba pokuty, které by byly oprávněné. Otázka je, jestli blokace by pro takový případ byla úspěšná u debetní karty. Pokud ano, půjčovny nevyžadující kreditku docela riskují.
Na druhou stranu pri zneužití karty může banka kartu zablokovat (po souhlasu klienta) a takové zablokování je pak trvalé a účinné (a lze provést po dohodě s bankou i krátkodobé odblokování, když je člověk v zahraničí a ještě kartu potřebuje využít, aspoň takovou mám zkušenost u Fio banky s kreditkou po pokusu o zneužití od půjčovny, i když to z její strany byly možná zmatky).